Bästa solskyddet till bilen

Det allra bästa solskyddet till din bil är solfilm på bilrutorna. Det finns många olika slags solfilmsskydd som är mer eller mindre tonade. Här finns allt från helt osynlig solfilm som endast skyddar från solens skadliga UV-strålar och som ser till så att bilen inte blir överhettad, till helt svarta solfilmsrutor som gör att man inte kan se in i bilen. Sedan finns det nyanser av tonade bilrutor från halvmörkt och bara lite mörkare rutor. Det är möjligt att skydda bilen utan att rutorna ser helt svarta ut. Det är inte alla som vill ha helt mörkt inne i bilen även om man skaffar solskydd som inte gör så att bilen blir överhettad under varma sommardagar.

Skaffa solskydd som skyddar mot värme

Varje sommar är det alltid någon knäppgök som lämnar ett litet barn eller ett husdjur inne i bilen. De förstår inte att en bil som står stilla, utan att motorn går på med svalt air-condition blir outhärdlig. Även om bilen skulle stå i skuggan och med fönster nervevae blir bilen en värmefälla. Det blir mycket, mycket snabbt alltför hett inne i en bil om man inte har öppna bildörrar i ett tvärdrag, men ingen vill lämna en bil med helt öppna dörrar på en parkering utan övervakning. Därför kan man aldrig, aldrig lämna en levande varelse kvar i bilen under sommaren. Regnar det ute och det är någorlunda kallt, är det ju en annan sak, men så snart som solen är framme, blir bilen rena rama dödsfällan för den stackare som är kvar i bilen. Man får aldrig lämna en hund, katt eller ett barn inne i en bil.

Solfilm skyddar föraren från att bländas 

En solfilm på bilens rutor gör också så att föraren slipper bli bländad av solen. Det är oftast det man tänker på när man fundear på att montera solfilm på bilens rutor. Att slippa bli bländad när solen lyser starkt in i bilen kan vara skillnaden från att krocka med en annan bil eller köra på någon som rör sig i trafiken. I bästa fall kör man bara ner i diket när man blir bländad, men inte heller det är särskilt önskvärt för den som äger bilen. Då är det så mycket bättre att skaffa sig solfilm till bilrutorna. Det är en billig försäkring mot bilskador och skador på människor. Antingen kan man montera solfilmen själv på bilrutorna. Det kan man göra om man är van vid att limma på en film med lim. Det är ganska knepigt att göra det själv. Det krävs att man har gjort det några gånger för att det ska bli bra. Man vill ju inte köra omkring med veckade solfilmer på rutorna. Då är det bättre att låta en mekaniker göra det så att det blir porffsigt gjort. Läs mer om här: https://www.solfilmstockholm.nu.

10 Jul 2019