Gör butiksentrén personlig med snygga markiser

Alla butiker har någon form av skylt eller skyltfönsterdekoration som berättar något om vad det är för butik, men många glömmer bort att det kan vara trevligt att göra detsamma med butikens markiser. Om en affär ligger på en gata med mycket solsken kan det behövas ordentliga solskydd för de stora skyltfönstren, för att undvika att varor som står länge i fönstret blir solblekta eller för varma. Den som har en butik för frukt- och grönt vet att markiser är oumbärliga för att kunna låta delar av sortimentet stå trevligt presenterade ute på gatan. Men det är lätt hänt att man inte tänker på att göra markiserna personliga. Butikslokalen har kanske tagits över efter någon annan och man tänker inte på att den nya butikens identitet döljs när de är utfällda. Kanske är det dags att skaffa nya markiser som passar affärsverksamheten.

Rätt markis för rätt intryck

Många butiksägare lägger stor möda på att utforma de inre försäljningsytorna. De tar hjälp av inredningsdesigners, analyserar hur människor gör sina inköp, planerar och koordinerar färger och produkttyper på ett väldigt medvetet sätt. Men tänk om många inte ens kommer in i butiken för att skyltfönstren eller dörren skyms av en gammal ful markis som ger ett sjaskigt intryck. Eller så kanske det blir för ljust och oerhört varmt i utrymmet under vissa tider på dygnet för att solen lyser rätt in. Med nya markiser kan man se till att butiksutrymmet ger ett trivsammare intryck. De kan också göra att entrén ser mer inbjudande ut. Tänk på en trevlig uteservering eller fronten till ett högklassigt hotell. De har vanligen ordentliga markiser för att de vet att det ger ett prydligt intryck och att många föredrar att kunna sitta i skuggan för att koppla av. Rätt utformade markiser med ett genomtänkt färgval gör att din entré ser lyxigare ut och kan få även den tråkigaste fasad att se snygg ut.

Skydd för varor

Markiser skyddar dina varor mot för stark sol. Den som säljer färskvaror vet att de måste hållas kylda och att behöva ställa in kyldiskarna på ännu högre effekt eller vrida upp luftkonditioneringen är slöseri med energi. Att se till att skyltfönstren skyddas mot för stark sol och värme är en investering som kommer att betala sig via en minskad elräkning.

Lättskötta markiser

Precis som att det går att få elektriskt fällbara skyddsgaller går det att få detsamma för markiser. Du kan även välja varianter som fäller ut sig automatiskt vid en viss tid på dagen då solen lyser som starkast. Då behöver inte du eller din personal tänka på att springa och fixa detta, utan kan ägna er åt kunderna istället.

Nyare typer av markiser är också mer lättskötta. Det går att montera av tyget och lämna in det på tvätt. Hör efter med din markisfirma innan du beställer att det går lätt ta av tyget för att underhålla markiserna, så att de ständigt ser snygga och rena ut.

Tryck markiserna med butiksnamnet

Kom ihåg att presentera din butik också via markiserna. Du kan formge dem på samma sätt som du kan göra med butiksskyltar. Digitaltryck kan appliceras på tygerna så att du får personligt utformade markiser som passar ihop med resten av din affärs designkoncept. Se dem som en del av skyltfönstret, inte bara som ett solskydd.

Rätt markisleverantör i Stockholm

Hitta någon som utför service och installerar måttbeställda markiser i Stockholm. Då får du markiser som är anpassade till just din butiks fönster och du kan vara säker på att det finns reservdelar att tillgå vid behov.

10 Mar 2017