Köp underhållsfria PVC-fönster

Att äga ett hus innebär att man måste vara beredd på att jobba hårt för att hålla detta i ett så bra skick som möjligt. Saker och ting går, helt enkelt, sönder i ett hus och för varje skada man kan förhindra innan den blir akut – ja, då sparar man också några kronor. Det kräver viss händighet att äga ett hus och dessutom så tar det väldigt mycket tid i anspråk att hela tiden underhålla allt från tak till fönster och vidare till panel på huset – tid som den genomsnittlige svenske husägaren kanske inte har i dagens mer stressade samhälle.

En lösning på detta är att man försöker hitta alternativ som inte kräver samma underhåll och där man som husägare trots detta kan räkna med samma höga kvalitet. Ett bra exempel på detta gäller fönster och här kan vi säga att du äger ett hus där du har vanliga trä av furu monterade – den vanligaste lösningen i Sverige – och att du, förutsatt att du agerar korrekt, varje år tar loss fönstren för att slipa, putsa och måla dem.

Du gör detta av den anledningen att fönstren slits – särskilt under vintern – och att trä är ett levande material som man måste ta hand om. Underhållet är både krävande och nödvändigt och här har du gällande träfönster inget alternativ – antingen så gör du detta enligt konstens alla regler eller också så så får du räkna med att dina fönster börjar släppa in kall luft och släppa ut varm sådan inifrån; något som absolut kommer att ge dig en högre energiräkning.

Lösningen? Vi rekommenderar PVC-fönster istället och vi gör detta dels på grund av att du slipper detta underhåll – PVC-fönster behöver bara tvättas av efter vintern. PVC-fönster och utvecklingen där har gått framåt extremt mycket och där dessa för var fula så finns de idag i fler modeller och färger – något som gör dem lättare att anpassa till varje typ av hus.

PVC fönster är billigare

Vidare gällande PVC-fönster så har man också löst det stora problemet som kommit med dessa: hållbarhet i Sverige och främst då kvicksilvret på termometern börjar krypa under nollan. Förr så importerade man nämligen PVC-fönster från länder såsom Spanien, Italien och Portugal och då skillnaden i klimat mellan Sverige och dessa länder är så påtagliga så höll de – helt enkelt – inte måttet.

Dagens PVC-fönster är dock utvecklade även med våra vintrar i åtanke och samtidigt så finns den klara fördelen kvar: utöver det minimala underhållet så är PVC-fönster väldigt, väldigt mycket billigare än vad de traditionella fönstren av furu är.

15 Jun 2017