Markiser för en behaglig måltid

Markiser är bra när man äter utomhus, för att slippa stekas av solen. Men det är minst lika bra inomhus, när solen skiner in vid matbordet och bländar alla. Markiser är fina och praktiska.

Med markiser har man ändå full utsikt, om man sitter i rummet. Det känns inte så avskärmande som en persienn, men är både snyggt och effektivt som solskydd. Utomhus är det också både snyggt och dekorativt, speciellt om du låter färgen på markisen matcha huset och växterna. De blommor och krukväxter du har i fönstren blir också skyddade från solens stekande strålar.

Markiser för alla smaker

Särskilt när man flyttar in i ett hus eller ska måla om sitt hus, känns det fräscht att skaffa nya markiser på samma gång. De gamla kan ha spår av både fukt och smuts, och kanske är de helt enkelt omoderna. Det är ändå en sällanköpsvara, så varför inte passa på i samband med en ommålning av huset eller stensättning i trädgården, byggande av ny altan och liknande.

Det finns olika varianter på markiser, så det bästa är att kontakta ett företag som säljer dem och be dem att förklara skillnaderna. Jämfört med förr i världen finns det nu markiser som man kan fälla upp och ner automatiskt, så det kanske är dags att byta ut de gamla och slitna markiserna, om man har sådana. Nya markiser ger fräschör åt hela fasaden. Markiser ger för många en känsla av semester och lyx, när man sitter och äter på sin uteplats. Mer om markiser här: https://www.pg-markis.se/

16 Mar 2021