Med persienner sover du gott i Stockholm

Stockholm ligger tämligen långt norrut på jordklotet. Under sommarhalvåret betyder det att nätterna blir väldigt ljusa. Med persienner kan man råda bot på det.

Att få en god natts sömn är värt mycket. Om man vaknar utvilad klarar man dagens utmaningar på ett bättre sätt än om sömnen varit sämre. Men vad ska man göra då, för att få den där goda, sköna och välgörande sömnen?

Jo, man kan göra en hel del. Dels ska du se till att inte titta på en skärm, till exempel mobilen, ett tag innan läggdags. Du kan även vädra sovrummet lite om det känns kvavt. Tänk på att vi sover bäst i något svalare temperatur, så sänk elementet om det är för varmt. Sedan ska det såklart vara mörkt i rummet.

Persienner kan rädda din nattsömn

Mörker styr sömnhormoner i kroppen. När det är mörkt utsöndras till exempel hormonet oxytocin som gör oss sömniga. Det gör att vi både vill gå och lägga oss samt att vi sover bättre när vi väl somnat. Om det istället är ljust kan du ju gissa vad som händer istället …

Bor du i Stockholm? Då vet du att nätterna kommer att vara väldigt ljusa under sommartiden. Lite väl ljusa, för att du ska sova tillräckligt bra. Att installera persienner kan därför vara en av de bästa sakerna du kan göra för din sömn. Det finns flera företag som sätter in persienner i Stockholm. Därmed finns det ingen anledning för dig att inte sova gott.

21 Jun 2023