Mörkläggande lamellgardiner - inte bara funktionellt

Mörkläggande gardiner fyller en stor funktion. Dessvärre är de ofta ganska tråkiga. Lamellgardiner ser både fräscha och moderna ut, samtidigt som de fyller en mörkläggande funktion.

Funktionella inredningsdetaljer behöver inte vara fula. Ett exempel på detta är mörkläggande lamellgardiner. Mörkläggande gardiner i ditt klassrum, kontorsrum eller hemma brukar ofta se ganska tråkiga ut. Lamellgardiner ger däremot ett fräscht och modernt intryck. Utöver att ha en mörkläggande funktion, fyller de funktionen av vanliga gardiner när de inte är vinklade för att täcka fönstret. Då behövs inte längre två olika gardiner i samma fönster. Mörkläggande gardiner fyller flera funktioner. I skolsalar är mörkläggande gardiner nästan ett måste när du som lärare ska visa en film. Även när du i det dagliga lektionsarbetet använder en smartboard eller projektor för att visa lärarens datorskärm behövs det mörkläggande gardiner om solljuset är för starkt. Samma sak gäller givetvis i kontorets konferensrum.

Mörkläggande lamellgardiner stoppar solen

Du som någon gång arbetat natt, speciellt under den ljusa sommaren, vet hur värdefullt det är med mörkläggande gardiner som verkligen fungerar. Det kan mer eller mindre vara omöjligt att sova utan dem. Sedan den globala pandemin slog till har hemmakontoret blivit något som finns i allt fler hem. Har du ett hemmakontor vet du också hur mycket skada ett fönster med allt för stort ljusinsläpp kan göra. Oavsett om du bara sitter och arbetar vid datorn, eller om du sitter i ett möte och försöker se vad som visas när din kollega delar sin skärm.

21 Sep 2021