Skydd i fönstret mot sol och ljus

De flesta förknippar rullgardiner med mörkläggning i sovrummet framför allt sommartid. Rullgardiner behöver inte bara vara i sovrummet, de kan även fungera som ett insynsskydd i andra rum.

De ljusa sommarkvällarna är fantastiska, man vill sitta uppe länge och njuta då det aldrig blir mörkt. När man sedan lägger sig är det rent hopplöst att försöka somna då det är ljust utanför. Har man väl somnat dröjer det inte länge innan solen åter går upp i arla morgonstund. Gryningstrålarna letar sig på nytt in genom fönstret och väcker den som nyss somnat. Vintertid kanske det är en gatlykta som lyser rakt in och håller rummet upplyst hela natten.

Mörkläggning för rummet

Lösningen för att undvika dessa ljusstrålar in i sovrummet heter rullgardin. Idag kan man ha mörkläggande rullgardiner som gör att rummet även dagtid blir beckmörkt. Om man har migrän är det väldigt skönt att kunna lägga sig i ett mörkt rum och vila.

Många förknippar rullgardiner med sovrum, men faktum är att det går att använda dem på fler ställen, både hemma och på arbetet. Ett tips är att skapa insynsskydd på arbetet till mötesrum med hjälp av rullgardiner. Man kan använda rullgardiner när man behöver ha möten i avskildhet. För att få det bästa insynsskyddet eller mörkläggningen använder man sig av högkvalitativa rullgardiner i Stockholm. Då får man personlig hjälp med måttanpassade rullgardiner som passar för det behovet man har. Ett bra insynsskydd skyddar även möbler och tavlor mot att blekas av solens starka strålar.

21 May 2021