Solskyddslösningar för hemmet

Visserligen suktar vi svenskar efter sol stora delar av året, men ibland behöver man faktiskt skydda sig mot den. Desto mer angeläget blir det om man bor långt upp, med en sol som stiger ner väldigt sent om nätterna sommartid. Med det sagt behövs det överallt i Sverige, från Ystad, till Stockholm, till Kiruna.

Markiser

Att sätta upp markiser är mycket praktiskt för att skydda sig mot solen. Generellt läggs dock inte bara en hög vikt vid själva solskyddet, utan också det estetiska. Markiser är en stor del av husets identitet och valet av dem är således något som inte bör förhastas.

När det gäller markisernas funktion finns det främst två alternativ man måste välja mellan: motoriserade markiser eller markiser utan motor. Många väljer att ha både och, där en stor markis över till exempel terrassen kan vara motoriserad, medan övriga markiser som sitter för mindre fönster dras upp och ned med hjälp av en vev.

Persienner

Många som har markiser använder persienner i kombination med dem. Klart är att de är väldigt praktiska eftersom de är så pass enkla att dra upp och ner. Markiser kräver lite mer styrka och jobb för att öppna och stänga – samtidigt är markiser något som inte behöver fällas upp och ner lika ofta.

Persienner handlar helt klart om funktionen, snarare än estetiken. Dock finns det exempel på olika typer av persienner av trä som ska se vackra ut och vara funktionella på samma gång. I sådana lägen är de snarare till för att till exempel avskilja en del av ett rum, snarare än att skydda mot solljus som kommer in genom fönstret.

Att pressa priset på solskyddslösningarna

Det finns flera sätt att pressa priset på köp av persienner, markiser eller andra solskyddsprodukter. Till exempel:

  • Prisjämför. Ett mycket enkelt sätt att sannolikt betala ett lägre pris än om du bara hade åkt till första bästa affär. Bor du i en större stad som Stockholm kan det värt att besöka flera mindre markisbutiker för att hitta den med lägst priser. Enklast är dock kanske, oavsett om du bor i Stockholm eller inte, att använda sig av prisjämförelsetjänster på nätet.
  • Installera själv. Persienner bör visserligen inte vara något problem att installera själv, men markiser kan vara det. Genom att skaffa sig förkunskaper och rätt verktyg är det dock något som kan skötas på egen hand, dock gärna med hjälp av en vän då markiser ofta kan vara både otympliga och tunga.

    Tänk på att du inte får installera motoriserade markiser själv utan att vara behörig elektriker. Vill du ändå få den installerad av någon har du en fördel om du bor i en större stad som Stockholm, där du kan använda dig av tipset ovan för att prisjämföra olika firmor. Det här gäller givetvis inte bara i Stockholm, men ju större urval du har desto bättre möjligheter har du att prisjämföra.

 Läs mer på http://www.markis-stockholm.nu/.

26 Sep 2017