Sommarens trender på gardiner

När det är sommar behöver vi gardiner som skyddar mot solens starka och heta strålar mer än någonsin. Därför har vi tagit reda på sommarens trender när det kommer till gardiner. Vi ser några trender när det kommer till gardiner som går igen i de flesta inredningshandlar och som har vissa gemensamma nämnare. Här går vi igenom de viktigaste.

1. Höga gardiner

Vi har nu ett tag sett gardiner som ser höga ut och som helst monteras uppe i taket. Helst vill vi ha gardiner som påminner om gardiner som man hittar på hotell. Gardinerna ska vara långa och täcka hela längden på fönstret, plus en del av väggen. Ska du välja längd på gardinerna bör du ta i. Det är bättre att gardinerna når hela vägen ner och till och med ligger till viss del på golvet. Det ena hörnet på gardinen kan du dessutom höja så att gardinen ser lite draperad ut. Vi ser också mest att gardinerna är enfärgade, och går från allt i turkos, mossgrönt eller grått, beige och rosa.

2. Två gardiner i olika färger

Det är också mycket populärt att se gardiner i två olika färger, som här i vitt och rosa. Och de vita gardinerna går i en tunnare material. Just dessa två olika gardiner i olika färger är mycket populärt i sovrum. Här ser vi också relativt tunga gardiner som går längs hela väggen, från tak till golv. Materialet i gardinerna går från allt från tunna satingardiner till sammetsgardiner. Men vi ser en del gardiner även i lin. Årets färger är roströda, burgundy, ockra, åskgrått, mossgrönt och djublått – och så rosa som nu har hängt med i mågna år.

3. Hissgardiner i köket

Även om vi gärnra inreder med tunga och långa gardiner i sovrum, eller i vardagsrum ser vi ofta hissgardiner i köket. Här ser vi gula hissgardiner med ränder i vitt. Ränder på gardinerna är väldigt inne just nu, liksom ränder på rullgardiner. Hissgardinerna har inte på något sätt förlorat i popularitet, tvärtom, ser vi hissgardiner som är måttanpassade. Här kan du läsa mer om måttanpassade gardiner i Malmö.

4. Randiga rullgardiner

Ränder både på markiser, persienner och gardiner är mycket populära. Vi ser det omtyckta mönstret på flera solskydd i sommar. Flest är ränderna på längden, men vi ser även ränder på tvären. Persiennerna med ränder gör att man får så mycket större utsikt ut inifrån, då lamellerna mellan solskyddet möjliggör utsikten.

16 Jun 2019