Varmt för barnen i bilen? Installera solfilm!

Även om du har en modern bil med väl fungerande luftkonditionering kan det bli varmt för barnen i baksätet under varma sommardagar. I de flesta bilar sitter luftkonditionering och fläktar i framsätet, så den kalla luften kommer inte dem som åker i baksätet tillgodo på samma sätt som för dem i framsätet.

 

En lyxigare bil kan tänkas ha extrafläktar även bak, men de sitter för det mesta i fothöjd. I huvudhöjd kan solen gassa på direkt genom en ruta och göra att det blir väldigt varmt just där. Huvudvärk, trötthet och yrsel kan bli följden vid en långresa. För att motverka detta kan du installera professionell solfilm.

 

Visst finns det rullar du kan köpa själv och montera, men kvaliteten på de solfilmer du kan köpa på bensinmackar eller online håller sällan en särskilt hög kvalitet. Det är även lätt att det blir fult och bubbligt om du inte har erfarenhet av installationen.


Därför är det bättre att vända sig till en bilglasfirma för att be dem att installera professionell solfilm. Här får du tillgång till produkter som ger dig effektivt solskydd, utan att göra hela bilen mörk. Det finns idag mycket effektiva solfilmer som knappt syns utifrån. De blockerar värmen men ger fortfarande god sikt genom rutan.

 

Vänd dig till en bilglasfirma idag för att få mer information om tillgängliga produkter. Dina barn, din hund och andra medresenärer kommer att tacka dig och trivas bättre i din bil.


Solfilm eller ej; Lämna ALDRIG kvar ett barn eller en hund i en stängd bil, även om du bara ska springa in snabbt på ICA för att handla en liter mjölk. En stängd bil på en varm parkeringsplats hettas upp otroligt snabbt och ditt barn kan bli överhettat på nolltid.  Att veva ner en ruta en aning räcker inte heller för att skapa tillräcklig luftcirkulation. Barn och djur kan inte reglera kroppsvärmen på samma sätt som vuxna människor, vilket kan ha till följd att de överhettas och i värsta fall kan avlida. Det är inget du vill riskera.

19 Mar 2017