Vilka markiser ska du välja? Låt någon annan bestämma...

Du har bestämt dig för att huset ska få markiser – men inte bestämt dig för vilka. Färger, former, teknik och pris skiljer sig en hel del mellan de olika modeller som erbjuds. Börja med att ta inspiration från omgivningen och lokala företag. Kanske blir det sedan en markislösning som du inte alls tänkt dig från början. 

Showroom

Större företag som säljer markiser har ofta så kallade showrooms. Det är utrymmen där markiserna är monterade på väggar så att man som kund snabbt och enkelt kan se hur de ser ut på plats. Självklart kan man se bilder i kataloger och på E-butikernas hemsidor men för att känna på tyget, se markisen ”på riktigt” och se andra alternativ är showroom överlägset. 

Hantverkare gör gratis hembesök

De flesta företag erbjuder gratis hembesök. Det gäller åtminstone lokala företag. Bor du exempelvis i Haninge kan du kontakta ett par företag i Haninge som säljer markiser. De har till mycket stor sannolikhet även tjänsten som innebär att de kan komma ut på gratis hembesök. Under detta hembesök kan de ge råd om vad du bör tänka på gällande kvalité, storlek och form. Visste du exempelvis att det finns markiser som styrs av en app? Allt för ofta köper konsumenter markiserna först och ber sedan om hjälp att montera dem. Men det finns alltså en fördel att först kontakta markisföretagen för att få råd och hjälp redan i val av markis. 

Hemnet

Hemnet är en fantastisk inspirationskälla. Man får en inblick i hur andra har inrett sina hem men även hur man valt att göra med solskydd, altan och trädgård. Som att få smygtitta in i någon annan persons vardag – utan att det märks. Här kan du även sortera fram bostäder utifrån område. Om Haninge ännu en gång används som exempel går det exempelvis att få fram de bostäder som är till salu i detta område. Vill man se markislösningen på nära håll finns ju möjligheten att dyka upp på visningen. 

Grannskapet

Börja med att gå en promenad och se på hur andra har gjort. Kanske finns det personer i grannskapet som precis köpt markiser eller som har tips på vad man bör/inte bör göra. 

Hus & Hem mässa

I Stockholm genomförs årligen flera olika inredningsmässor. Dessutom finns den stora Hus & Hem mässan i Kista som årligen drar till sig tusentals besökare. Här finns alltid ett par företag inom solskydd, altaner och utemöbler. Hämta inspiration från flera olika håll – då hittar du de unika lösningarna. 

1 Jun 2018